Betanija

ponedjeljak, 29.01.2007.

Divna je istina da smo jedinstveni i neponovljivi. Izvorno smo djelo Božje ljubavi. U svakog od nas Bog je ugradio sebe i svakog je od nas na poseban, na osoban način želio. Tako nas i danas na osoban i poseban način ljubi. U Svetom pismu nalazimo za tu istinu dovoljno pouzdanih objava: »Dragocjen si u mojim očima! Vrijedan si i ja te ljubim! U dlanove sam te svoje urezao. Ti si moj!« (usp. Iz 43 i 49)

Zvjezdan Linić

- 15:23 - Komentari (11) - Isprintaj - #

nedjelja, 28.01.2007.

sve mogu riječi blage
i pogled ponizan
sve može srce nevezano
na stvari raspadljive
sve može čovjek
što se pouzdaje
u Tebe

Antun Matošević

- 14:46 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 24.01.2007.

Divim se cvijeću - i rado bih imao njegovu ljepotu. Slušam žubor vode - i rado bih imao njezinu pokretljivost. Sanjam o pticama - i rado bih imao njihovu slobodu. Boravim na kamenu - i rado bih imao njegov mir. Prelazim preko cvjetne livade - i rado bih imao mnoštvo njezinih boja. Promatram sebe u ogledalu - i zahvaljujem Bogu što sam čovjek od Njega toliko voljen - takav kakav jesam.

Paul Haschek

- 17:42 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 19.01.2007.

Sreća je kao leptir, loviš li ga, on će ti stalno izmicati. Miruješ li, on će se sam spustiti na tvoja ramena.

Anthony de Mello

- 17:37 - Komentari (18) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.01.2007.

U trenucima tjeskobe i osamljenosti kad te možda napuste svi, sjeti se da ima Netko tko te nikada ne napušta. Taj Netko nije bilo tko, to je Bog sam. Onaj koji je najmoćniji, u isto je vrijeme Onaj koji te najviše voli, koji je tvoj najbolji prijatelj. Dobro je imati prijatelje među ljudima, ali često puta i oni, uz najbolju volju, ne mogu promijeniti našu situaciju i osloboditi nas od nekih strahova... Kako je lijepo i utješno u takvim trenucima sjetiti se da ima Netko tko može sve. Bog je svemoćni prijatelj koji te neizmjerno voli...

Mijo Nikić

- 15:16 - Komentari (20) - Isprintaj - #

subota, 06.01.2007.

Gospodine, ovaj dan je komadić moga života. Dao si mi ga da ga iskoristim. Sve je sasvim iznova stavljeno tu, preda me: mogu ostaviti istrošeno i započeti novo. Opet očekuješ od mene zanimanje i zauzetost. Ali za dobar uspjeh molim Te ljubav i strpljivost, blagoslov i utjehu. Budi sa mnom u mojim hrvanjima i mukama, u trenutcima tišine i počinka, u susretu s bližnjima. Kao što travu, drveće i sve raslinje ispunjuješ snagom i životom, tako i meni daj ono što mi je potrebno za ispunjen život. Kao što hraniš ptice nebeske, životinje poljske i sve što uokolo na zemlji raste, tako i meni danas daj hranu i radost. Kao što sve ide prema jednome cilju ispunjenja, tako i mene povedi prema mome cilju. Daj mi danas doći bliže Tebi.

Paul Haschek

- 14:12 - Komentari (7) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.01.2007.

Gospodine,
budi ispred nas i vodi nas,
budi među nama i nosi nas,
budi iznad nas i blagoslovi nas...

- 08:17 - Komentari (6) - Isprintaj - #