Betanija

nedjelja, 30.04.2006.












Božja Riječ

Tvoja Riječ, Bože, uvijek iznova
odzvanja i budi jutra.
Riječ visoka, iznad vremena,
utisnuta u čelo neba i lice zemlje.
Tvoja Riječ život je našim životima,
Tvoje oči što gledaju u nas
i gledaju iz nas…
Volimo Tvoju Riječ jer rascvjetava svjetlo,
jer nema mjesta kamo ne želi doći,
jer hoće svaku našu nit utkati u Vječnost!

Ivna Talaja

- 14:21 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 28.04.2006.

Anđeo samoodređenja

Svaki čovjek ima svog anđela. A s anđelom ima i sebi prirođeni glas. Anđeo samoodređenja hoće nas najprije poučiti da svatko ima svoj glas. U glasu se može čuti srce čovjeka. Glas nije moguće iskriviti. On otkriva što je u nama. Mnogi se svojim glasom žele prilagoditi drugima. Boje se pustiti svoj glas da zaori. Jer nije tako lijep. Svaki glas je jedinstven. I ako se odvažimo pustiti svoj glas da odjekne, on je uvijek lijep, jer u njemu odzvanja nešto Božjega, nešto što se u ovom svijetu može čuti samo po nama.

Kada Isus pogleda prema nebu izražava da svaka riječ koja dolazi iz naših srca otvara nebo nad nama. On upućuju na glas koji odzvanja s neba i nad svakim pojedinim čovjekom izgovara riječ bezuvjetne ljubavi:" Ti si moj ljubljeni sin. Ti si moja ljubljena kći. U tebi mi sva milina." Samoodređenje znači: podići vlastiti glas, imati pravo glasa, moći suodlučivati o vlastitoj sudbini, ali i o pitanjima koja nas se svih zajedno tiču. Htio bih sam određivati kako ću živjeti i što ću činiti. Život koji mi je darovao Bog smijem sam oblikovati i formirati.

Želim ti da te anđeo samoodređenja ohrabri da podigneš svoj glas i povjeruješ svom glasu i njegovu jedinstvenu zvuku. Tvoj anđeo koji te prati hoće u tebi postati glasom da bi se po tebi u ovom svijetu začula riječ koju Bog može samo u tebi izreći. Neka te uvijek iznova izazove da sam o sebi određuješ što je za te u redu, da bi ti život postao "usuglašen", da bi se uskladio s jedinstvenim Božjim glasom koji želi samo po tebi odjeknuti ovim svijetom.

Anselm Grun

- 18:13 - Komentari (2) - Isprintaj - #